NASA a lansat un clip pe internet prin care recruteaza noi astronauti. Ce calitati trebuie viitorii angajati sa aiba?

Agentia spatiala actiona in umbra pana acum, insa noua conducere a propus un clip pe ritmuri de muzica tehno si cu efecte vizuale puternice prin care isi fac publica dorinta de a-si mari echipa de astronauti.

Insusi administratorul NASA, Charles Bolden, apare in clip si spune ca „au nevoie de oameni pentru a-si face planuri pentru viitoarele proiecte de explorare”. El invita candidatii sa aplice ca sa faca parte din clasa de astronauti din 2013, scrie The Telegraph.

Si desi NASA nu mai detine nave spatiale proprii si planuieste sa isi trimita oamenii in spatiu pe nave rusesti, nu lasa jos din standarde atunci cand vine vorba de salarii. Ei platesc in jur de 64.700-141.700 dolari pe an, iar cei care aplica trebuie sa aiba cel putin o diploma de facultate – majoritatea au master sau doctorat – in inginerie, stiinte naturale, fizica sau matematica.

Candidatul perfect ar trebuie fie american, gata sa calatoreasca si care sa vorbeasca limba rusa fluent, sa aiba cunostinte de baza de fizica, sa vada foarte bine, sa aiba tensiunea buna, si sa aiba intre 1.50 cm si 1.80cm.

In ciuda conditiilor vitrege, NASA se asteapta ca peste 3000 de oameni calificati sa aplice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.