Bolivienii si-au revoltat liderii spirituali pentru ca au ales sa celebreze un cult pagan ce se tine anual. Ei aduna craniile unor necunoscuti de prin cimitire si le venereaza.

Locuitorii capitalei boliviene, La Paz, au adunat cranii pentru a sarbatorii macabra „Zi a craniilor”, o traditie mixta intre credintele prehispanice Andean si Catolicismul Roman, scrie Daily Mail.

Cei care iau parte la acest ritual morbid isi decoreaza craniile cu palarii militare si flori.

Biserica boliviana considera Ziua craniilor un cult pagan, insa alege sa recunoasca aceasta sarbatoare datorita influentei pe care o are asupra majoritatii indigene din tara.

Credinta straveche Andean spune ca omul are sapte suflete, iar unul din ele insoteste craniul vesnic.

Credinciosii considera ca acest suflet ii poate vizita pe oameni in somn, poate vindeca si poate proteja. Craniile, sau „natitas”, sunt pastrate in case, acolo unde credinciosii le dau nume si ii tin in vitrine sau in altare speciale. In aceasta zi, ei ii „imbraca” si ii duc la slujba religioasa tinuta la cimitir.

Luisa Perez, una din credincioase, a adus la cimitir craniul care i-a insotit familia timp de 24 de ani. Ea spune ca „acesta are grija de casa, sperie hotii, ii protejeaza familia si de aceea il venereaza.”

Traditia este foarte populara in cartierele sarace si printre imigrantii rurali. Craniile sunt, de cele mai multe ori, ale unor straini si nu alor membriilor familiei, si sunt cumparate din cimitire.

Vezi mai multe imagini aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.