Momentul in care oamenii vor merge pe cladiri asemeni Omului Paiajen sunt din ce in ce mai aproape?

Oamenii de stiinta de la Institutul Zoologic de la Universitatea Kiel din Germania au studiat modul in care insectele pot sa se urce pe pereti folosindu-se de firisoarele de par de pe picioare si bazat pe rezultate, ei au creat o banda adeziva care are acelasi principiu.

Ei au creat o banda adeviza siliconata care are ceva asemanator firisoarelor de par de pe picioarele insectelor. Adezivul este atat de puternic incat cercetatorii s-au amuzat cand au reusit sa se “lipeasca” de tavan (si sa ramana acolo). De asemenea, banda adeziva poate fi lipita si dezlipita de mii de ori fara sa isi piarda isi piarda proprietatile.

Banda adeziva este de doua ori mai greu de dezlipit decat una obisnuita din acelasi material. Foarte interesant este ca ea se lipeste si sub apa si nici nu lasa urme de adeziv.

Va dati seama cum va revolutiona aceasta descoperire cataratul pe stanci sau pe cladiri?

“Natura ne ofera idei neconventionale. Nu toate sunt aplicabile si nici ieftine, insa sunt numeroase”, a declarat Stanislav Gorb, liderul grupului de cercetare, citeaza Daily Mail.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.