Trei nou-nascuti prematur au murit in ultimele luni, intr-o clinic din Bremen, in urma infectarii cu o bacterie rezistenta la antibiotice, au anuntat, miercuri, autoritatile sanitare locale.

Primul deces a avut loc la inceputul lunii august si a fost urmat de alte doua in octombrie.

Alti circa 15 nou-nascuti au fost infectati cu aceeasi bacterie, insa in majoritatea cazurilor aceasta nu a devenit virulenta
, a declarat Karla Gotz, purtator de cuvant al Ministerului local al Sanatatii, scrie MEDIAFAX.

Copiii nascuti prematur, deseori cu greutati sub un kilogram si sisteme imunitare foarte slab dezvoltate, sunt vulnerabili si risca sa nu poata supravietui infectarii, care nu prezinta nici un pericol pentru dulti, a adaugat ea.

Dupa identificarea unei bacterii BLSE (beta-lactamaza cu spectru extins) rezistente la antibiotice, autoritatile sanitare au apelat la Institutul Robert-Koch, care a trimis la Bremen o echipa formata din trei specialisti. Sectia pentru copii nascuti prematur a clinicii a fost inchisa, ca masura de precautie, insa sursa infectiei nu a fost inca identificata, a precizat Gotz.

In Germania au fost inregistrate, in ultimele luni, mai multe cazuri de decese ale unor nou-nascuti din cauza unor infectii bacteriene. In septembrie, trei copii nascuti prematur au murit intr-un spital din Siegen, insa cauza deceselor nu a putut fi identificata. Un alt nou-nascut, infectat cu o bacterie asemanatoare celei depistate la Bremen, a murit, la inceputul lunii octombrie, intr-o clinica pediatrica din Bavaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.