Datorita unei inventii inovatoare, sticla aceasta reduce reflexiile nedorite ale sticlei. Ce inseamna acest lucru pentru viitor?

Atunci cand ne gandim sa ne cumparam un monitor sau un laptop, mereu ne intrebam ce fel de display ne dorim sa aiba. Lucios sau mat? Cele lucioase sunt mai luminoase, insa din cauza reflexiilor, aceste monitoare se comporta ca niste oglinzi in conditii de lumina puternica, scrie Geek.com.

Zilele in care ne confruntam cu probleme de genul acesta s-ar putea sa fie aproape. De ce?

Pentru ca Nippon Electric Glass a anuntat la conferinta din Japonia de saptamana aceasta - FPD International 2011, ca au inventat "sticla invizibila".

Ceea ce NEG a facut a fost sa adauge o pelicula anti-reflexie foarte subtire, atat in fata cat si in spatele sticlei. Facand acest lucru, luminozitatea a fost diminuata pana la 0.1%, comparativ cu o bucata de sticla normala. Beneficiul real este de fapt gradul de reflexie scazut.

Cum o sa arate totul cu acest tip de sticla? Cum se poate vedea si in imagine, totul pare foarte natural. Nu putem decat sa ne imaginam cum va revolutiona acest tip de sticla muzeele sau cladirile.

Intrebarea este cum va functiona acest tip de sticla pentru laptopuri? Cum se va comporta acest tip de sticla in conditiile in care monitorul va lumina? Va ajuta sau va face lucrurile si mai dificile? Probabil ca vom intalni si raspunsul la aceasta intrebare.. curand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.