Presa bulgara a reusit duminica sa ocoleasca restrictiile privind publicarea sondajelor la iesirea de la urne, recurgand la prognoze meteo false, rezultate sportive sau personaje de benzi desenate ca acoperire pentru transmiterea rezultatelor, potrivit site-ului Novinite.com.

Astfel, agentia BGNES a incalcat embargoul legal transmitand stiri despre temperaturi neobisnuite. In conditiile in care temperaturile normale in octombrie la Sofia sunt de circa 13 - 15 grade, agentia a informat ca temperaturile in zona sediului central al partidului de guvernamant GERB sunt de 56 de grade, spre deosebire de temperatura de la sediul Partidului Socialist, de 42,5 grade Celsius.

Decodat, mesajul arata ca Rosen Plevneliev, candidatul la presedintie sustinut de GERB, ar avea aproape 60% din voturi, devansandu-l pe contracandidatul sau socialist, Ivailo Kalfin.

BGNES a adaugat ca viteza vantului este de 25 de metri/secunda, indicand o rata de participare la vot de 25 la suta.

Postul de radio Darik a recurs la disputa traditionala dintre cluburile de fotbal Levski (Albastrii) si CSKA (Rosiii), pentru a se referi la candidatul sustinut de GERB si la candidatul socialist. Potrivit estimarilor difuzate de Darik, scorul la pranz era 57 - 43, scrie MEDIAFAX.

Postul de radio a ales varianta meciului de fotbal dupa ce comisia electorala a interzis utilizarea topului muzical pe care l-a folosit la primul tur al alegerilor prezidentiale.

Cotidianul Dnevnik a folosit benzi desenate, care prezinta personaje mascate si texte care detaliaza procentele obtinute de candidatii la alegerile prezidentiale, dar si de cei care concureaza in alegerile locale.

Primele rezultate oficiale ale sondajelor la iesirea de la urne urmeaza sa fie prezentate imediat dupa inchiderea sectiilor de vot, programata pentru ora 19.00.

Citeste si : Bulgaria: Un magar, candidat la alegeri pentru primarie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.