Da, este adevarat! Cresterea temperaturilor din ultimul deceniu, ca urmare a schimbarilor climate determinate de actiunile oamenilor, duce la micsorarea organismelor, fie plante sau animale.

Totusi acest lucru nu ar fi o problema daca orice organism care exista se va micsora direct proportional - o planta mai mica va satura un peste mai mic, iar un peste mai mic va satura rechini mai mici, spre exemplu -, insa nu toate vietatile reactioneaza la incalzirea globala in acelasi fel.

Aceasta reactie de micsorare disproportionata ar putea duce la distrugerea ecosistemelor si va duce la disparitia unor anumite specii, sunt de parere Jennifer Sheridan si David Bickford, cercetatori la Universitatea Nationala din Singapore.

Animalele cu sange rece sunt direct afectate schimbarile climatice, ceea ce duce la cresterea metabolismului lor, ce determina o nevoie mai mare de mancare pentru a le sustine corpul sau vor deveni mai scunde. De asemenea, problema nu este doar la inaltimea lor, ci si la maturitate; astfel acestea ajung la maturitate mult mai repede si sunt mai reduse in dimensiuni, potrivit LiveScience.com.

Pe de alta parte, s-a stabilit faptul ca pentru animalele cu sange cald o clima mai rece inseamna un corp mai mare, pentru a-si putea conserva temperatura interioara.

Pentru oameni, schimbarile ce tin de dimensiunea celulelor pot avea un efect direct asupra resurselor de hrana, mai exact in privinta cerealelor si a pestilor.

Incalzirea globala continua va favoriza aparitia de persoane scunde si prezicem ca marimea organismelor se va reduce de-a lungul secolului”, se mai arata in studiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.