Cel putin asta sugereaza oamenii de stiinta, in urma studiilor facute asupra ciclului solar, care acum se afla la un minim de activitate.

Dupa o vara extrem de lunga, care a tinut pana in octombrie, se pare ca acum ne asteapta frigul cel mare.

Potrivit oamenilor de stiinta, care au reusit pentru prima data sa realizeze un "calendar" al activitatii solare, soarele are un ciclu de 11 ani, care afecteaza temperatura de-a lungul anului, in special pe timpul iernii.

Studiul arata ca o activitate scazuta a soarelui contribuie la frigul din timpul iernii, in special in emisfera nordica.

Se pare ca noi ne aflam acum intr-o astfel de perioada, in care soarele tocmai si-a incheiat ciclul de 11 ani, iar activitatea sa este foarte scazuta, ceea ce inseamna ca ne va astepta o iarna foarte friguroasa.

„Am reusit sa stabilim un tipar al climei, in functie de activitatea solara. Acesta nu este singurul element care influenteaza vremea de iarna, dar este unul foarte important si ne va putea permite sa prezicem vremea pe mai multi ani”, a declarat Dr Adam Scaife pentru Daily Mail.

Asa ca, pregatiti-va sa inghetati si in aceasta iarna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.