Pilulele contraceptive influenteaza modul in care femeile care le folosesc isi amintesc informatiile legate de anumite incidente

Pilula, dupa cum este cunoscuta, influenteaza modul in care femeile isi amintesc anumite informatii, prin modificarea echilibrului lor hormonal, sustin autorii acestui studiu, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, cele care folosesc pilula contraceptiva prezinta mai mici probabilitati de a-si aminti detalii legate de un eveniment, dar isi amintesc de impactul emotional general asociat acestuia, mai ales daca a fost traumatizant - voluntarele au fost rugate sa rememoreze un accident rutier in care victima, un baiat, a ramas fara picioare.

Contraceptivele reduc nivelurile de estrogen si progesteron pentru a preveni sarcina. Aceste substante - apanajul partii stangi a creierului - sunt asociate cu capacitatea femeilor de a-si aminti in mod logic evenimente, potrivit lui Larry Cahill, neurobiolog care a lucrat la acest studiu, ce sugereaza ca pilulele ar influenta performantele la locul de munca.

  • Desi contraceptivele nu deterioreaza memoria, modul in care evenimentele sunt rememorate este diferit. "Este vorba de o schimbare a tipului de informatie rememorat, nu de un deficit de memorie", a spus si Shawn Nielsen, coautor al studiului, realizat de cercetatorii de la University of California si publicat in Neurobiology of Learning and Memory.

In lume, exista foarte putine studii privind efectele cognitive ale pilulei contraceptive si, in acelasi timp, peste 100 de milioane de femei folosesc aceasta metoda de contraceptie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.