O echipa de opt bucatari condusa de maestrul clujean Tibi Kiss Budai a stabilit, sambata, un record mondial gastronomic, prin pregatirea a 1.700 de portii de stifado de porc, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, Cupa Polus Center, care se desfasoara la Cluj-Napoca.

Radu Zarnescu, coordonatorul campionatului si reprezentant al International Gastro Show Cooking Entertaiment, a declarat ca recordul a fost omologat si ca au fost pregatite, in final, 1.700 de portii, cu 200 mai multe decat erau stabilite initial.

"Am stabilit un record mondial gastronomic, prin pregatirea a 1.700 de portii de stifado de porc, cu 200 de portii mai multe decat am stabilit initial. Am omologat acest record din partea International Gastro Show Cooking Entertaiment
", a spus Zarnescu.

Bucatarul Kiss Budai a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX ca pentru gatirea retetei de stifado, o tocana cu specific grecesc, au fost folosite aproape 500 de kilograme de ingrediente.

"Stifado este o tocana de porc specifica bucatariei grecesti, pentru care am folosit aproape 500 de kilograme de ingrediente. Acestea au fost gatite la foc mic intr-o tava de inox de 16 metri patrati, timp de peste doua ore. M-au ajutat inca opt bucatari. Am folosit 180 de kilograme de carne de porc, 60 de kilograme de ardei, 60 de kilograme de dovlecei, 30 de kilograme de vinete, 80 de kilograme de ceapa, 60 de litri de ulei, doua kilograme de usturoi, 10 litri de vin, condimente si masline", a spus Tibi Kiss Budai.

Preparatul a fost pus pe 1.700 de farfurii care au fost impartite clujenilor prezenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.