Desi pentru multi aselenizarea este unul dintre cele mai mari realizari ale omenirii, sunt mai multe teorii care pun la indoiala ca omul chiar a pasit pe Luna. Un set de fotografii NASA spulbera aceste teorii.

Exista dovezi fotografice atat de puternice, incat chiar si scepticii ar trebui sa fie convinsi ca omul a atins suprafata Lunii, relateaza DailyMail.

Lunar Reconnaisance Orbiter (LRO) a NASA a facut noi fotografii ale suprafetei care arata in mod clar urme de astronaut si marcile navei spatiale.

LRO a facut fotografii uimitoare ale suprafetei lunare in 2009, de la o altitudine de 31 mile. Acum a facut altele de la doar 13 mile pentru a produce un set fotografii de o claritate mult mai buna.

Omul de stiinta de la NASA Noah Petro le descrie ca fiind cele mai bune fotografii cu Luna facute vreodata.


"Avem unele dintre cele mai uimitoare imagini ale suprafetei lunare pe care le-am putea vedea vreodata,” a spus acesta.

„Ele ofera imaginea clara a faptului ca astronautii chiar au fost acolo si au facut experimente pe suprafata Lunii,” a adaugat el.

Setul de fotografii il poti vedea aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.