Mai mult de o treime din persoanele din Europa (38,2%) sunt afectate de tulburari mintale, arata un studiu.

  • Anxietate, depresie, insomnie

Sunt afectati de astfel de afectiuni oameni din toate grupele de varsta, cele mai frecvente probleme fiind tulburarile de anxietate (14%), insomnie (7%) si depresie majora (6,9%), conform netdoctor.co.uk.

Tulburari mintale sunt in prezent cea mai mare provocare in Europa, mai ales ca majoritatea raman netratate, potrivit unui studiu efectuat pe trei ani, publicat in Jurnalul European de Neuropsychopharmacology.

Cercetatorii au studiat problemele de sanatate a 514 milioane de oameni din 30 de state si au descoperit ca aceste tulburari psihice au loc de la copii pana la batrani.


Ei au observat ca rata de tulburari mintale nu este momentan in crestere, cu exceptia dementei, care devine tot mai frecventa ca urmare a cresterii sperantei de viata.

Hans-Ulrich Wittchen, unul dintre autorii studiului, a solicitat sa fie alocate sume de bani mai mari pentru finantarea de cercetari privind cauzele pentru care oamenii sufera de astfel de tulburari psihice, cat si pentru tratamentul pentru remedierea lor.

Barbatii si femeile sufera in egala masura de probleme psihice, dar natura acestora difera foarte mult. Spre exemplu, femeile sufera de cele mai multe ori de depresie, in special cele care trebuie sa faca fata, in acelasi timp, unui serviciu solicitant si cresterii unui copil. Fata de acum 40 de ani, numarul acestor cazuri s-a dublat, avertizeaza cercetatorii, potrivit stirileprotv.ro.

Iaurtul, remediu impotriva depresiei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.