Modul cum reactioneaza delfinii la moartea unuia dintre ei ii face pe cercetatori sa creada ca acestia sunt capabili sa inteleaga conceptul de moarte.

O specie de delfini din Grecia a fost observata reactionand diferit la moartea unui membru al grupului dupa o lunga perioada in care a fost bolnav, relateaza New Scientist.

Interpretarea comportamentului animalelor este foarte dificil, intrucat moartea este rar observata in salbatacie si este foarte usor de atribuit emotii umane animalelor.

Omanii de stiinta au observat ca delfinii reactioneaza ciudat cand le moare un seaman. Comportamentul seamana cu jelitul la oameni. Ei au mai demosntrat ca delfinii au neuroni specializati ce au legatura cu empatia si intuitia si pot avea chiar o reactie complexa la moarte.

Unul dintre profesori a observat comportamentul unei mame la moartea puiului ei nou-nascut. Acesta a fost lovit, iar grupul a stat langa el atata timp cat a fost in viata, insa cand a murit, aceasta a ridicat puiul deasupra apei, in ceea ce parea a fi o incercare de a-l face sa respire, informeaza MEDIAFAX.

"A repetat aceasta miscare continuu, frenetic, in timpul celor doua zile de observatii", a declarat cercetatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.