Tot mai multi angajati se declara bolnavi pentru a se relaxa in fata televizorului si pentru a iesi cu prietenii.

Potrivit unui studiu global efectuat de Kronos si Harris Interactive, tot mai multi angajati isi iau zile libere pe motiv ca sunt bolnavi. In realitate, acestia invoca probleme de sanatate pentru a sta acasa, in pat, sau pentru a se intalni cu prietenii.

  • Stresul, boala inchipuita?
Stresul de la locul de munca este principala cauza pentru care este solicitat concediul medical. Majoritatea angajatilor spun ca stresul acumulat la serviciu ii determina sa se declare bolnavi si recunosc ca in zilele libere se relaxeaza.

Chinezii se afla pe primul loc in "topul" bolilor inchipuite, cu 71% dintre angajati care spun ca au probleme de sanatate pentru a sta acasa. La polul opus se situeaza francezii, cu doar 16% dintre angajati care absenteaza pe baza acestui motiv.

Rate mari ale bolnavilor inchipuiti se inregistreza si in randul angajatilor din Canada, India, Australia, Mexic, SUA si Marea Britanie.

Absenteismul la locul de munca costa companiile 8.7% din totalul cheltuielilor pentru salarii, pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.