Baba Ramdev, un controversat guru yoghin a carui afacere inregistreaza venituri anuale de 220 de milioane de dolari, este investigat de catre autoritatile indiene in legatura cu achizitionarea unei insule situate pe coasta de vest a Scotiei.

Potrivit The Telegraph, insula Little Cumbrae a fost cumparata in 2009 si serveste drept sediul international al imperiului sau de medicina alternativa.

Ramdev, denumit si ‘rock star Swami’ a cumparat insula cu pricina in 2009, sustinand ca vrea sa o transforme intr-o "insula a pacii", unde miile de adepti ai invataturilor sale sa poata practica yoga, dar si tehnicile sale speciale de respiratie despre care guru-ul sustine ca ar putea vindeca boli precum SIDA sau cancerul.

Acum, achizitia a intrat in atentia autoritatilor indiene care ancheteaza infractiuni comerciale, dupa ce Ramdev a fost acuzat de incalcarea legislatiei privind schimburile valutare. Autoritatile indiene le-au cerut sprijinul omologilor din Marea Britanie pentru a investiga toate transferurile de bani ale guru-ului.

Ramdev a intrat in atentia autoritatilor dupa ce, la inceputul acestui an, a criticat dur guvernul pentru ca nu a reusit sa readuca in tara banii ascunsi de afaceristii indieni in bancile din strainatate, in conditiile in care emisiunile TV ale yoghinului sunt urmarite in India de milioane de telespectatori.

Vara aceasta, Ramdev a fost arestat pentru ca a incercat sa porneasca o greva colectiva a foamei in centrul orasului Delhi, aceasta fiind o forma de protest impotriva coruptiei.

Un purtator de cuvant al lui Baba Ramdev a negat tot scandalul, insa sustinatorii sai sunt de parere ca investigatia la care gurul lor este supus este motivata politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.