La sfarsit de an, britanicii au fost cuprinsi de febra pariurilor, mizand pe orice evenimente fie ele din domeniul politic, sportiv, artistic sau chiar personal, in speranta ca vor castiga. Domeniile in care s-a pariat copios sunt politicul, mondenul si sportul. Britanicii, cunoscuti drept pariori impatimiti, isi vor putea incerca sansele in 2005 mizand pe producerea unor evenimente extrem de diverse, fie ele din domeniul politic, sportiv, artistic sau chiar personal. Potrivit BBC News, casele de pariuri londoneze si-au facut cunoscute deja cotele pentru anul 2005. De pilda, eventuala demisie a lui Tony Blair in cursul anului viitor are o cota de 7/2, in timp ce posibilitatea ca premierul sa-si lase mustata este cotata cu 66/1. De asemenea, pariorii considera ca e putin probabil ca Blair sa mai ramana in functie pana in anul 2010. in acelasi timp, un eventual divort al celebrului fotbalist David Beckham a suscitat un mare interes.

Cota insa e de 10/1, ceea ce inseamna ca pariorii considera improbabil un astfel de eveniment. "Ne place sa propunem idei de pariuri, dar in mod obisnuit clientii vin cu propunerile lor de multe ori iesite din comun", a declarat purtatorul de cuvant al unei case de pariuri. O sansa de 4/1 au revenirea in guvern a fostului ministru de interne David Blunkett, recent demisionat, si desemnarea actualului ministru de finante Gordon Brown ca prim-ministru. Casatoria printului Charles cu Camilla Parker-Bowles pe parcursul anului viitor are o cota de 12/1. Clientii insisi se dovedesc extrem de inventivi atunci cand pariaza pe evenimente din viata personala. O femeie din Newcastle, Melanie Lindsey, a pariat ca va slabi 5 kilograme in anul 2005. La 2 ianuarie 2005, un oarecare Arthur Best va primi 6.600 lire sterline pentru ca in urma cu zece ani a pariat 100 de lire, cu o cota de 66/1, ca va trai pana la varsta de 100 de ani.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.