Saptesprezece fete si baieti dintr-o localitate din sudul Iranului au fost arestati pentru ca se bateau cu apa intr-un parc.

Procurorul provinciei Hormozgan a anuntat, duminica, faptul ca cei 17 tineri au fost arestati vineri, intr-un parc din Bandar Abbas. Cinci dintre acestia au fost lasati sa plece la scurt timp dupa arestare, iar ceilalti 12 au fost eliberati duminica, pe cautiune, relateaza MEDIAFAX.

Procurorul a precizat ca cei 17 ar putea fi acuzati de participare la "o actiune haram" (interzisa de religie, n.r.) si pentru insultarea fortelor de ordine.

In 29 iulie, cateva sute de tineri au participat la o bataie cu apa intr-un parc din centrul Teheranului. Ei s-au reunit acolo in urma unui apel pe Facebook si prin SMS-uri.

Oficialii iranieni si media conservatoare au condamnat astfel de actiuni, sesizand mai ales faptul ca tinerele nu purtau valul islamic in timpul bataii cu apa, lucru scandalos in Iran.

Seful Politiei iraniene, generalul Ahmad Rouzbahani, a afirmat ca fortele de ordine, in coordonare cu justitia, vor actiona cu fermitate impotriva acestor actiuni si ca nu vor mai permite producerea acestor evenimente in niciun loc public din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.