De-a lungul timpului, suspectii in cazul "Jack Spintecatorul" au fost, de la membrii familiei regale britanice, pana la macelarul orasului, insa acum se pare ca adevarul a iesit la iveala - Cine era faimosul "Jack the Ripper"?

Potrivit scriitorului spaniol Jose Luis Abad, expert in analizarea si identificarea scrisului de mana, criminalul in serie care a terorizat Londra in 1888, era chiar detectivul care ancheta cazul - Inspectorul Sef Frederick Abberline , de la Scotland Yard.

Afirmatiile spaniolului se gasesc in noua sa carte, Jack Spintecatorul: Cel mai inteligent criminal din istorie, care a fost lansata saptamana aceasta in Spania.

Jose Luis Abad sustine ca a analizat scrisul inspectorului Abberline si l-a comparat cu scrisul gasit in jurnalul Spintecatorului - iar cele doua sunt identice.

"Nu am nicio indoiala ca Abberline era Jack Spintecatorul. Scrisul nu minte", sustine spaniolul, in varsta de 84 de ani, scrie Daily Mail.

O alta teorie, formata de-a lungul timpului, sustine ca Spintecatorul ar fi fost chiar nepotul Reginei Victoria, Printul Albert Victor.

Detectivul Frederick Abberline a fost incredintat cu rezolvarea cazului in urma uciderii prostituatei Mary Ann Nichols, in august 1888. El a murit in 1929, la varsta de 86 de ani.

Jack Spintecatorul a terorizat Londra prin omorarea a cel putin 5 prostituate, intre august si noiembrie 1888. Crimele erau brutale, victimele avand gatul taiat si unele organe indepartate - cum ar fi uterul sau inima.

Cazul ramane si la ora actuala unul dintre cele mai misterioase cazuri ale unui criminal in serie care nu a fost descoperit niciodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.