Desi multi specialisti spun ca nu exista dovezi clare ca telefoanele mobile emit radiatii nocive pentru organismul uman, altii sunt convinsi ca telefon mobil calca pe urmele substantelor care dauneaza grav organismului.

Atata timp cat nu detii o masina a timpului cu care sa te teleportezi peste 50 de ani pentru a vedea efectele, este mai bine sa fii precaut. Asa ca Devra Lee Davis, de la Centrul de Studii de Mediu si Toxicologie de la Academia Nationala de Stiinte din SUA, ne ofera cateva sfaturi pentru a diminua riscurile unor posibile radiatii.

  • Distanta este prietenul tau cel mai bun

Incercati cat de des posibil sa folositi dispozitive hands-free cand vorbiti la telefon. “Pentru fiecare milimetru dintre tine si telefonul mobil scazi puterea radiatiilor cu 15%”, spune Davis, adaugand ca in zonele rurale, unde semnalul este slab, trebuie sa fii si mai precaut pentru ca mobilul va emite de doua ori mai multe unde magnetice in incercarea de a gasi semnal, scrie menshealth.com.

  • Nu tine telefonul in buzunar

Cel mai rau loc in care poti tine mobilul este in buzunarul de la pantaloni sau in cel de la camasa. Chiar si atunci cand nu esti in timpul unui apel, telefonul tot emite radiatii.

"Si in manualele de instructiuni ale telefoanelor producatorii avertizeaza asupa acestui aspect”, spune Davis, care ne sugereaza sa tinem telefoanele in genti sau in serviete.

  • Protejeaza-ti dormitorul

De asemenea, Devis spune ca nu este o idee buna sa instalezi dispozitive wireless de telefonie sau internet in dormitor, unde petreci cel mai mult timp.


Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca telefoanele mobile pot cauza cancer si a sfatuit utilizatorii sa limiteze timpul de folosire a acestora, sa foloseasca dispozitive hands-free sau sa trimita mesaje in loc sa sune.

  • Vezi aici o lista a telefoanelor mobile in functie de SAR (Specific absorption rate), indicele ce masoara rata de absortie a radiatiilor a organismului la nivelul maxim de radiofrecvente emise de catre telefon atunci cand este folosit la capacitate maxima, in cele mai proaste conditii.
Citeste si:
Un militar rus a murit din cauza radiaţiilor de la Cernobîl
Un militar rus a murit din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.