Un studiu controversat explica faptul ca cei care folosesc Internet Explorer au IQ sub medie. Este adevarat?

In continuare, utilizatorii de internet sunt judecati pentru toate "miscarile" pe care le fac pe web. Esti fan Facebook sau nu, utilizezi un anumut browser in detrimentul celui care este "pe val", si asa mai departe. Totul iti este monitorizat si trecut prin filtrul gandirii celorlati, dreptul la intimitate fiindu-ti reprimat.

Dupa toate acestea afla ca a aparut un studiu al companiei AptiQuant din Vancouver, dupa ce acesta a masurat nivelul de inteligenta al utilizatorilor de internet, in functie de browserul pe care il folosesc. "Batalia" se da intre Internet Explorer 6, care se afla la coada clasamentului si Opera.

Dupa ce a fost postat un test IQ pe site-ul sau, compania a centralizat raspunsurile in functie de browserul de internet folosit de fiecare din cei peste 100.000 de utilizatori in parte, scrie theatlanticwire.com.

Astfel, rezultatele obtinute arata ca utilizatorii Chrome, Firefox si Safari au un IQ asemanator (in jur de 110), in timp ce utilizatorii browserului Opera si Camino ar fi cei mai inteligenti (in jur de 130).

Cat despre cei care folosesc browserul Internet Explorer, acestia ar avea un nivel de inteligenta sub medie (sub 100).

Realizatorii studiului au declarat: "Nu am fost foarte surprinsi cand am vazut rezultatele", a confirmat fondatorul AptiQuant, Leonard Howard. El explica acesta diferenta de inteligenta prin cazurile concrete: Internet Explorer este un browser preinstalat, in timp ce Opera sau Camino reprezinta noul si a experimenta lucruri noi. Reticenta de a explora si incerca noi orizonturi tradeaza o anumita plafonare, astfel incat persoanele inteligente sunt mai susceptibile in a incerca alte browsere, in afara celor predefinite. El mai compara acesta ipoteza cu consumul de droguri: persoanele cu un IQ mai ridicat sunt mai tentate de droguri, tocmai din acesta determinare de a explorare si continua cautare de experiente.

Citeste si:
10+ cuvinte ciudate pe care oamenii le-au cautat pe Google si...
10+ cuvinte ciudate pe care...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.