Ouale de strut, un aliment putin cunoscut pana acum, au inceput sa apara in magazinele din Marea Britanie si sunt extrem de cautate de clienti.

Ouale de strut, cele mai mari oua de pasare de pe planeta, au aproximativ 16 centimetri inaltime, o circumferinta de 42 de centimetri si o greutate de aproximativ 2 kilograme. Costul unui astfel de ou este de 22,7 euro, scrie dailymail.co.uk.

Disponibile din martie pana la inceputul lunii septembrie, ouale de strut sunt comercializate in cutii roz cu zone transparente, pentru a putea fi vazute de catre clienti.

Un ou de strut este echivalentul a 24 de oua mari de gaina si este suficient pentru o omleta care poate hrani 15 persoane.

"Avem o multime de clienti care vor sa faca acest experiment la gatit. Ouale de strut aduc putin amuzament unei mese",
spune Frances Westerman, reprezentanta lantului de magazine care vinde ouale.

Clarence Court, furnizorul de oua de strut, sugereaza ca acestea sa fie consumate fierte usor, ca un inceput de cina la o petrecere.

Bucatarul sef al unui restaurant din Londra spune insa ca aceste oua sunt foarte asemanatoare la gust cu cele de gaina si pot fi consumate in omleta sau prajite.

"Daca le fierbeti sau le prajiti veti pastra scara oului, ceea ce este scopul principal al servirii unui astfel de ou. Un ou urias fiert sau un galbenus enorm in farfurie vor avea un impact real", spune bucatarul.

Un ou de strut fiert moale este gata in 50 de minute, iar pentru a-l fierbe tare sunt necesare 90 de minute. Coaja oului este extrem de tare si trebuie sparta cu un cutit zimtat pentru paine sau chiar cu o masina de gaurit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.