Adolf Hitler a cerut papusi gonflabile pentru trupele sale pentru ca foarte multi dintre soldatii nazisti contractasera boli venerice de la prostituate, se arata intr-o serie de documente.

Oamenii de stiinta nazisti creasera o serie de "aducatori de comfort sintetici" (n.r. papusi gonflabile) pentru soldatii germani care se simteau mult prea bine in Paris, scrie thesun.co.uk.

Problema devenise atat de delicata incat multi dintre soldatii nazisti nu isi mai putea indeplini datoria. Proiectul celui de-al Doilea Razboi Mondial a inceput in 1940, dupa ce Heinrich Himmler scria: "Cel mai mare pericol din Paris sunt prostituatele care se afla peste tot, nu sunt controlate de nimeni si isi acosteaza clientii in baruri, sali de dans si alte locuri". "Este de datoria noastra sa prevenim ca soldatii sa-si riste sanatatea de dragul unei aventuri rapide", se pare ca ar fi adaugat Himmler.

Hitler ar fi aprobat personal planul pentru papusile gonflabile care se pare ca erau blonde, cu ochii albastri si suficient de mici incat sa incapa intr-un rucsac. Planul se numea "Proiectul Borghilde".

Acestea au fost testate de soldatii care ocupasera orasul Jersey, iar rezultatele bune l-au impresionat pe Himmler intr-o asemenea masura, incat acesta ar fi cerut 50 de astfel de papusi si pentru trupele sale.

Proiectul s-a incheiat in 1942, cand soldatii germani au refuzat sa ia papusile din cauza rusinii pe care ar fi indurat-o daca ar fi fost capturati de britanici si acestia ar fi gasit "jucatiile"

Proiectul secret al papusilor gonflabile ar fi fost descoperit de autorul Graeme Donald in perioada in care studia istoria papusii Barbie. Se pare ca faimoasa Barbie ar fi fost inspirata dupa o papusa gonflabila germana care ar fi aparut dupa terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. [Ken vrea sa o recucereasca pe Barbie]

Potrivit lui Donald, ideea privind papusile gonflabile pentru trupe ar fi ajuns si in mainile inamicilor, iar locul unde acestea erau produse, precum si papusile, au fost distrus in timpul bombardamentelor asupra orasului Dresden.

Citeste si:
ISW: Iarna nu va opri înaintarea trupelor ucrainene. Care va fi...
ISW: Iarna nu va opri...

Citeste si: Nazistii dresau cainii sa vorbeasca



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.