Chiar daca suna a scenariude film SF, raspunsul este da.

Cercetarile sugereaza ca, folosind tehnici practice si psihologice, putem influenta visele noastre si le putem folosi pentru a patrunde intr-o lume vasta, in mare parte neexplorata din mintea nostra inconstienta, scrie independent.co.uk.

Deirdre Barrett, profesor de psihologie clinica la Harvard Medical School, considerand ca toti avem puterea sa ne controlam visele prin metode simple. De exemplu daca vrei sa visezi un anumit lucru, concentreaza-te asupra lui in momentul in care te pui in pat sa dormi. Puteti, de asemenea, pune un obiect sau o fotografie care reprezinta visul dorit, pe noptiera de langa pat, ne sfatuieste Barrett.

  • Planul celei de-a doua strategii este sa folosim informatiile aratate de inconstientul nostru, cand dormim. Este greu sa stabilim un raport exact intre mintea noastra inconstienta si cea constienta, dar psihologii il estimeaza de a fi de noua la unu.

Multi dintre noi cred ca gandirea reprezinta cea mai buna strategie de rezolvare a problemelor, dar puterea mintii nostre constiente este relativ redusa. Si meditatia noastra obsesiva asupra unei probleme este strans legata de stres, depresie si anxietate. Deci, ingaduind mintii noastre inconstiente sa lucreze, acest aspect poate fi mai sanatos si mai eficient.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.