Companiile iPad si iPhone din China si-au fortat muncitorii sa semneze un contract prin care isi iau angajamentul ca nu se vor sinucide.

Fabrica chineza Foxconn din Shenzen, principalul furnizor al gigantului american Apple, inregistreaza un milion de muncitori. In ultima perioada, programul de munca incarcat a crescut rata sinuciderilor printre acestia, in special in randul tinerilor de 17 si 25 de ani. Oficialii s-au astfel vazut obligati sa introduca o noua clauza in contractul de munca, prin care muncitorii se angajeaza sa nu se sinucida, scrie EconomicTimes.

Cei care semneaza promit ca familiile lor vor cere in istanta daune minime, reprezentantii companiei acuzand muncitorii de faptul ca recurg la acest gest pentru a asigura familiei compensatii in bani
.

O investigatie in randul a 500 de mii de angjajati cu privire la acest caz a scos la iveala faptul ca muncitorii care asambleaza faimoasele aparate se confrunta cu conditii de munca ingrozitoare, fiind tratati inuman, asemenea unor masinarii. Mai mult, acestia sunt pusi sa lucreze peste program pentru un salariu care abia le ajunge sa traiasca si nu au viata sociala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.