Acesta ar putea avea implicatii importante pentru tratamentul post-traumatic, dar si pentru dependenta de droguri, unde memoria joaca un rol esential.
Un profesor de la Universitatea din California sustine ca echipa lui a slabit substantial memoria pe termen lung a unui melc marin prin inhibarea activitatii unei proteine care este asociata cu memoria, scrie itplay.ro.

Specialistii au studiat timp de aproape 30 de ani memoria melcilor marini si au observat ca celulele si procesele moleculare ale acestora sunt foarte similare cu cele ale oamenilor, scrie dailymail.co.uk.

Amintirile traumatizante pot fi sterse, potrivit unui nou studiu american. Acesta ar putea avea implicatii importante pentru tratamentul post-traumatic, dar si pentru dependenta de droguri, unde memoria joaca un rol esential.


  • Acest studiu ne duce cu gandul la scenariul filmului Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)/ Stralucirea eterna a mintii neprihanite, unde Joel, care socat de faptul ca prietena sa Clementine si-a sters din memorie, la propriu, toate amintirile relatiei lor, apeleaza la inventatorul ciudatei proceduri de "spalare" a creierului, Dr. Mierzwiak si ii cere acestuia, in disperare de cauza, sa ii stearga si lui din memorie toate amintirile despre ea.

Pe masura insa ce amintirile ii dispar, el incepe sa redescopere dragostea pentru Clementine si pune la cale o evadare din procedura pe care Mierzwiak si asistentii sai se chinuie din rasputeri sa o duca la bun sfarsit. Din fragmente pe care si le aduce aminte treptat si parca tot mai putin el reconstituie momentele care i-ar putea salva, precum tot din fragmente spectatorul va reconstitui intreaga poveste.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.