In urma unui studiu sociologic realizat de curand la Universitatea Oxford, cercetatorii au descoperit ca cititul in timpul adolescentei poate fi corelat cu detinerea unei pozitii de manager, mai tarziu in viata.

Din toate activitatile practicate de adolescenti, precum jocurile pe calculator, gatitul, practicarea de sporturi, mersul la cinema sau la teatru, vizitatul de muzee, petrecerea timpului cu prietenul sau prietena, cititul este singura activitate care, aparent, le poate asigura tinerilor un loc de munca bun, scrie The Telegraph.

Acesta este una dintre concluziile unui studiu realizat de Universitatea Oxford pe un esantion de 17.000 de persoane, toate nascute in aceiasi saptamana din mai 1970. Toate persoanele care participa la studiu au acum 40 de ani si au fost monitorizate in timp. Astfel, in 1986, cand aveau 16 ani, cele 17.000 de persoane au fost intrebate ce activitati practica in timpul liber. Acele raspunsuri au fost corelate cu locurile de munca pe care respondentii le aveau la varsta de 33 de ani, in 2003.

Mark Taylor, unul dintre cercetatorii care au realizat studiul, a declarat ca exista o probabilitate de 39% ca fetele sa detina un post de manager la varsta de 33 de ani, daca au citit carti in timpul adolescentei, si de numai 25% daca nu ar fi facut-o. Pentru baieti, acesta cifra se ridica de la 48% la 58% daca acestia au citit carti in timpul adolescentei.

Potrivit lui Taylor, cititul duce la un limbaj elocvent, o trasatura care ii impresioneaza pe angajatorii potentiali, relateaza TIME.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.