De ceva vreme incercam sa prezentam un top al celor mai interesante locuri de cazare si tocmai de aceea prezentam mai jos cateva inchisori care au devenit hoteluri sclipitoare. Asadar, daca sunteti interesati sa calatoriti spre destinatiile respective, luati in calcul faptul ca puteti sa va cazati intr-un loc, usor iesit din comun.

  • Liberty Hotel, Boston – SUA

Inaugurat in anul 1851, penitenciarul Charles Jail a fost proiectat de arhitectul american Gridley James Fox Bryant. Cladirea este o combinatie foarte interesanta de stiluri arhitecturale , semanand mai mult cu o catedrala gotica decat cu o inchisoare clasica.

Totusi, interiorul a fost proiectat cu celule pentru detinuti.

In prezent, inchisoarea a fost transformata intr-un hotel de 4 stele si masoara aproximativ 120 de metri in inaltime.

  • Malmaison, Oxford – Anglia

Penitenciarul din Oxford a fost inaugurat in anul 1870. La vremea respectiva a a fost considerat un penitenciar de 5 stele, fata de toate celelate din Anglia. A fost contruit in stil Victorian si datorita geamurilor inalte, atat de la intrare, cat si celor dinspre curtea interioara, aspectul inchisorii a dus mereu cu gandul mai degraba la un hotel decat la un loc dedicat detinutilor.

Destinatia de hotel i-a fost hotarata la inceputul anilor 1920, atunci cand locul a devenit suprapopulat, iar detinutii au fost mutati intr-un loc mult mai mare.

Citeste integral pe yuppy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.