La aproape cinci mii de ani de la moartea sa, a fost descoperit primul barbat homosexual preistoric.

Potrivit arhelogilor, care l-au deszgropat pe barbat in Cehia, pozitia in care acesta era ingropat arata ca barbatul avea o alta preferinta sexuala.

Scheletul din Epoca de Piatra se pare ca dateaza din anii 2900 sau 2500 inainte de Hristos.

In acea perioada barbatii erau ingropati asezati pe partea dreapta, cu capul intors spre vest, in timp ce femeile erau asezate pe partea stanga, cu capul spre est. Acest barbat este insa pozitionat pe partea stanga si isi tine capul cate vest.

Un alt indiciu ca acesta ar fi fost homosexual este felul in care acesta a fost ingropat. In acea vreme barbatii erau de obicei pusi in pamant cu arme de vanatoare, cutite si ciocane. Femeile erau ingropate cu bijuterii, animale de companie, cercei din cupru si vase, transmite Daily Mail.

Barbatul descoperit era ingropat doar cu cateva vase, si fara arme sau unelte.

Arheologii nu cred ca ar fi vorba de o greseala doarece in Epoca de Piatra oamenii puneau un mare pret pe ritualul de inmormantare.

Este foarte probail ca barbatul descoperit sa fi avut o alta orientare sexuala sau era travestit”, spustine Kamila Remisova, conducatoare echipei arheologice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.