De-a lungul istoriei, iubitii si-au daruit flori pentru a-si exprima sentimentele profunde unul fata de celalalt.

Cu anii, limbajul si semnificatia fiecarei flori in parte a evoluat, insa gestul in sine a ramas la fel de imbucurator pentru orice femeie.

  • Cel mai sincer cadou

Florile sunt parte a ocaziilor cele mai importante din viata noastra. Ele sunt constant prezente la zile de nastere, nunti, botezuri, evenimente importante etc. fiind parte integranta a trairilor noastre.

Oricine stie ca un trandafir rosu simbolizeaza dragostea sau ca nu trebuie sa trimiti trandafiri de culoare galbena unei persoane ce este indurerata. Totusi, semnificatii sunt asociate nu numai acestui tip de floare, ci tuturor. De asemenea, exista si flori ce au semnificatii religioase.

Majoritatea oamenilor nu iau in considerare faptul ca floarea are propriul ei limbaj atunci cand fac cadouri. In mod asemanator, cei care primesc flori nu le cunosc intelesul si deci pierd mesajul nonverbal exprimat de acestea.

  • Au florile o semnificatie specifica?

Totul a inceput datorita frumusetii, culorilor si mirosului florilor fiindca, inca din cele mai indepartate vremuri, oamenii le daruiau pentru a-si exprima nonverbal atat dragostea, cat si sentimentul de respect sau prietenie. Oricand are loc un eveniment special in viata unei persoane, emotiile pe care le simtim fata de aceasta sunt cel mai bine transmise printr-un buchet de flori.

Exista numeroase mesaje pe care le poate transmie o floare, fiecare dintre ele capatand un nou inteles in functie de legatura dintre persoana care o daruieste si cea care o primeste. Pentru multi insa, simbolistica florilor este la fel de importanta ca si daruirea lor. Totusi, este bine de stiut ca fiecare floare “vorbeste” prin origine, aspect si culoare.

  • Ce ne spune culoarea florii daruite sau primite?

Florile rosii simbolizeaza iubirea si romantismul. Cei 12 trandafiri rosii impachetati frumos sunt cadoul romantic clasic de zeci de ani. Nuanta deschisa a rosului, rozul, simbolizeaza gratia, rafinamentul si bucuria. Florile roz sunt daruite intotdeauna acelei persoane ce reprezinta dulcele din viata unui om. Pe de alta parte, florile purpurii simbolizeaza demnitate, mandrie si succes si sunt daruite atunci cand cineva vrea sa isi exprime admiratia fata de reusitele cuiva. In timp ce florile galbene evoca veselie si reprezinta simbolul prieteniei, cele albe ofera sentimentul puritatii, inocentei si al perfectiunii. Desi sunt foarte rare, florile albastre au un efect linistitor si simbolizeaza relatiile profunde de prietenie. Energice si naturale, florile verzi reflecta respect si ordine. Ele reprezinta o stare de spirit buna si tinerete.
Citeste si:
Cu cine seamănă fiica Danielei Crudu. Vedeta a ales un nume cu o...
Cu cine seamănă fiica...

Culorile florilor spun multe lucruri si au un impact major asupra reactiilor noastre. Culoarea unei flori ne poate afecta comportamentul si le poate arata celor din jur personalitatea si caracterul de care dam dovada. Deci, fie ca e vorba de rosu, purpuriu, albastru, alb, galben, roz sau verde, florile ne transmit intotdeauna mai mult decat putem observa la prima vedere.

Descopera limbajul secret la florilor pe garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.