O americanca a incercat sa distruga unul dintre cele mai faimoase tablouri ale lui Gaugain "Doua femei din Tahiti", motivand ca acestea ar instiga la nuditate si homosexualitate.
Femeia care a atacat tabloul lui Paul Gaugain din Galeria Nationala Washington, a precizat ca este membra CIA si ca are un radio implantat in cap. Noi ne intrebam de cand este, totusi, serviciul secret al Statelor Unite ale Americii, (Central Intelligence Agency), un critic de arta?

Oricare ar fi fost motivele atacului, femeia a fost acuzata de distrugerea patrimoniului galeriei si de incercearea de a fura tabloul, fiind descisa in presa americana, drept "instabila".

Potrivit Digital Journal, Gaugain insusi nu ar fi fost prea surprins de accident si nici multi dintre marii artisti despre care se stie ca nu au cele mai bune moravuri si nu pot fi considerati modele ale societatii (nefiindu-le, totusi, contestate capacitatile artistice fenomenale).

Despre postimpresionistul francez se stie ca a avut o viata plina de violenta, marcata de incidente si de distrugere de dragul artei, inclusiv episodul cu prietenul sau Van Gogh, cand nu s-a deranjat sa-i spuna ca fiul sau a murit.

Incidentul din galeria americana este unul dintre atacurile obisnuite ce au a tinta opere de arta. Mona Lisa a fosta atacata pana acum, de foarte multe ori. Se pare ca de cele mai multe ori operele sunt distruse ori atacate din cauza principiilor morale ridicate la adresa acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.