Istoria scrisa a utilizarii mierii ca medicament a inceput odata cu poporul sumerian. Pentru Aristotel, Pitagora sau Hipocrat, mierea era remediu, aliment, mijloc de mentinere a tineretii, dar si produs dermatocosmetic.

Printre altele, mierea favorizeaza procesul de vindecare, potenteaza efectele plantelor terapeutice si poate prelungi viata, fiind recunoscuta pentru rolul nutritiv, dezintoxicant si umidifiant, dar si inclusa in randul medicamentelor pentru intinerire si longevitate.

Prin proprietatea de a atrage si de a retine umiditatea, mierea este un hidratant natural ce intra in compozitia produselor cosmetice hidratante (creme, lotiuni, sampoane si balsamuri). Prin efectul antiiritant, este utilizata pentru pielea sensibila si produsele de ingrijire a bebelusului.

Retetele cu miere sunt indicate in special persoanelor cu tenul uscat

MASCA TONICA: o lingura de miere se amesteca cu un albus, o lingurita de glicerina si trei linguri de faina de orez

LOTIUNE EMOLIENTA: o lingurita de miere se amesteca cu o lingurita de ulei de masline si o jumatate de lingurita de suc de lamaie

Afla mai multe despre tratamentele pe baza de miere pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.