Istoricii biblici incearca sa afle daca una dintre cele 70 de tablite descoperite intr-o pestera in Iordania ilustreaza primul portret al lui Iisus.

Imaginea, care reprezinta un barbat purtand o coroana de spini pe cap, se presupune ca a fost realizata in timpul vietii lui Iisus, scrie Daily Mail.

Portretul, putin mai mic decat un card de credit, a fost descoperit intr-o pestera din Iordania, odata cu alte aproximativ 70 de carti din foite de metal, relateaza MEDIAFAX.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Istoricii cred ca aceasta colectie a fost realizata de primii crestini in primele decenii dupa crucificarea lui Iisus Hristos. Cea mai convingatoare dovada ca aceste carti sunt crestine este aceea ca pe una dintre ele pare a fi ilustrata o harta a Ierusalimului si cruci in afara zidurilor orasului.

De asemenea, pe una dintre tablite pare a fi scris "Salvatorul Israelului" in limba ebraica veche.

Directorul Departamentului Iordanian de Antichitati, Ziad al-Saad, crede ca aceste tablite ar putea fi mai importante decat inscriptiile de la Marea Moarta.

"Informatiile de pana acum sunt incurajatoare si se pare ca suntem martorii unei descoperiri foarte importante, poate cea mai importanta din istoria arheologiei", a declarat al-Saad.

Se presupune ca aceste tablite au fost descoperite intre anii 2005 si 2007, insa nu se afla in posesia arheologilor, ci la un nomad israelian, Hassan Saida. Acesta a refuzat sa vanda tablitele, insa doua dintre ele au fost trimise in Anglia si Elvetia pentru teste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.