Cobra egipteana care a evadat din Gradina Zoologica din Bronx, New York, a fost gasita in apropierea parcului.

Jim Breheny, directorul gradinii zoologice, a precizat ca reptila numita de presa Cobra-dini a fost gasita joi dimineata si ca, in cateva zile, sectiunea de reptile a gradinii zoologice va fi redeschisa pentru public, informeaza MEDIAFAX.

Reprezentantii Bronx Zoo au anuntat gasirea cobrei si pe pagina de Twitter a institutiei, precizand ca "rabdarea a fost o strategie castigatoare". Acestia au prezentat si o poza a cobrei, in spatiul in care a fost gasita de echipa de cautare.

Cobra-dini a scapat, in urma cu sase zile, din Bronx Zoo si a devenit o mica celebritate la New York, fotoreporteri inarmati cu camere petrecand ore in sir cautand sarpele in apropierea gradinii zoologice.

Reptila - care poate ucide un om in doar 15 minute, iar un elefant in aproximativ trei ore - a scapat din gradina zoologica din Bronx vinerea trecuta. Oficialii gradinii zoologice au spus ca sarpele este o femela ajunsa la adolescenta, masurand aproximativ o jumatate de metru si ca era improbabil sa se fi departat foarte mult de "casa".

Zoo-ul a inchis locuintele celorlalte reptile, pana la gasirea cobrei.

Directorul gradinii zoologice a spus ca, pentru a intelege situatia, trebuie intelesi serpii. El a explicat ca reptila, asemanatoare cu cea despre care se spune ca a fost folosita de Cleopatra pentru a se sinucide, s-a ascuns intr-un spatiu inchis, pentru a se simti in siguranta.

Oficialul a mai spus ca, odata ce i se face foame sau sete, cobra va incepe sa dea tarcoale cladirii gradinii zoologice, lucru care s-a si intamplat.

Citese si : O cobra veninoasa "terorizeaza" New York-ul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.