Noua persoane au decedat si alte zece au fost otravite in spitale din Alabama, in urma unor perfuzii. autoritatile au deschis o ancheta pentru stabilirea cauzei exacte ale deceselor.

"O ancheta, incredintata Centrului de control si prevenire a bolilor (CDC), este in curs de desfasurare", a declarat pentru AFP Mary McIntyre, purtatoarea de cuvant a Departamentului Sanatatii din Alabama (sud-estul Statelor Unite).

La data de 16 martie, autoritatile sanitare ale statului au fost alertate in legatura cu prezenta unei bacterii numite Serratia marcescens in mai multe spitale din Alabama. Aceasta bacterie, care se regaseste frecvent in mediul de spital, poate provoca infectii nosocomiale, potrivit MEDIAFAX.

Nu exista inca o dovada ca perfuziile sunt la originea acestor cazuri de deces si otravire, insa 19 pacienti tratati in sase institutii de stat aveau in comun hranirea intravenoasa.

"Utilizarea unui material contaminat poate determina o infectie bacteriana in sangele pacientului", a explicat Departamentul Sanatatii intr-un comunicat.

Pentru moment, CDC a stabilit ca lichidul alimentar introdus intravenos provine de la aceeasi farmacie, Meds IV, care si-a incetat productia si a retras produsul de la vanzare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.