La Gradina Zoologica din Baia Mare, aproape toate animalele au nume. Acestea sunt botezate la scurt timp dupa ce sunt achizitionate.

Interesant este faptul ca ele poarta numele ingrijitorilor. Gradina Zoologica are in ingrijire peste 50 de specii de animale de pe toate continentele, iar ingrijitorii incearca sa le ofere acestora conditii "ca acasa". Animalele sunt prezentate publicului cu nume de persoane. Cand intri in gradina zoologica primele vietuitoare pe care le poti admira sunt maimutele, Adin, care poarta numele sefului gradinii si Sergiu, unul din soferii Serviciului Public Ambient Urban de care apartine Gradina Zoologica. Adin Miclaus spune ca a botezat una din maimute cu numele sau in spiritul echipei cu care lucreaza. "Copiii se distreaza cel mai tare si le place sa strige animalele preferate pe nume. Au fost si unii angajati care nu au acceptat in prima faza ca animalele sa le poarte numele, dar s-au obisnuit cu ideea pentru ca in acest mod intre animale si ingrijitori se stabileste o legatura stransa", spune Miclaus.

Una din maimute poarta chiar numele sefului gradinii zoologice, Adin

Caprele au primit si ele cate un nume. Pe cea mai mare o cheama "Florica", ca pe o angajata a gradinii. Unul din tapi a fost botezat Cristian Anghel, dupa numele edilului din Baia Mare, dar animalul nu a supravietuit, ceea ce I-a determinat pe Adin Miclaus sa nu mai foloseasca nume de politicieni pentru ca poarta ghinion.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.