Masina Mercedes GP W01, pe care Michael Schumacher a condus-o in sezonul trecut, a fost dezmembrata, iar componentele sale au fost expuse intr-o galerie de arta, suspendate de tavan.
Potrivit dailymail.co.uk, directorul executiv al echipei de Formula 1 Mercedes GP Petronas, Nick Fry, si-a sfidat competitorii cand a fost de acord ca masina pilotata de Schumacher in sezonul trecut, in valoare de 30 de milioane de lire, sa fie dezmembrata.

Artistul olandez Paul Veroude a demontat cele 3.200 de piese componente ale masinii, pe care ulterior le-a suspendat cu ajutorul unor fire. Efectul obtinut este asemanator cu imaginea masinii la cateva clipe dupa o explozie scrie auto123.com.

Artistul a lucrat mult timp la opera sa, insa nu mai mult decat a lucrat echipa Mercedes la construirea masinii. Inginerii producatorului german au petrecut 90.000 de ore proiectand vehiculul si 200.000 de ore construindu-l.

Realizata din fibra de carbon, titaniu, aluminiu si magneziu, o masina de Formula 1 cantareste putin peste 600 de kilograme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.