Ai crede ca gainile sunt cele mai prostute din intregul regn animal, insa s-a descoperit ca acestea au inteligenta emotionala.
Se pare ca gainile, devenite closti, sunt atat de atente cu puii lor si ii iubesc atat de mult incat le pot simti durerea.

Intr-un experiment realizat de oamenii de stiinta, o closca arata semne clare de anxietate in momentul in care unul dintre puii ei era in pericol – Este primul semn de empatie pe care oamenii de stiinta l-au desoperit la o pasare.

  • Experimentul pe gaini

Cercetatorii britanici au testat reactia unei closti in momentul in care unuia dintre puii ei ii erau zburlite penele cu ajutorul unui flux de aer. Cand puii erau expusi fluxului de aer acestia aratau semne de panica, ce erau mimate de mamele lor.

Bataile inimii clostilor se intensificau, temperatura ochilor scadea si deveneau foarte alerte, screi Daily Mail.

Empatia era considerate intr-o perioaa ca fiind o calitate exclusiv omeneasca. Dar se pare ca, in urma acestui studiu, oamenii de stiinta sunt siguri ca si alte animale sunt capabile de inteligenta emotionala in relatie cu semnenii lor, sau chiar si cu alte specii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.