Ca majoritatea civilizatiilor antice, mayasii erau astrologi, astronomi si mistici sofisticati.

Ei foloseau trei calendare – Calendarul Numaratorii Lungi, Tzolkin si Haab, cel din urma fiind singurul care seamana cu calendarul din zilele noastre si este folosit pentru calcularea zodiacului mayas.

Calendarul Haab contine 19 semne zodiacale mayase ce reprezinta miscarea zilelor de-a lungul unui an. Multe dintre intelesurile si simbolistica acestora sunt bazate pe aspecte importante ale culturii Maya – vremea, jaguarul, cele patru “directii” (punctele cardinale) si astronomia.

  • Ch’en – 2 ianuarie – 21 ianuarie

Ch'enSemnificatie: Furtuna neagra, Cer negru, Luna, O floare, Vest

Cei nascuti sub semnul Ch’en sunt “pasari de noapte”. Ei isi iau energia de la Luna si au cu aceasta o legatura deosebita. Sunt spirituali si foarte ageri la minte. Pot fi descrisi ca niste oameni profunzi, prieteni de nadejde si iubiti perfecti. Meditatiile sau rugaciunile facute cu fata spre vest le vor aduce nativilor din Ch’en rezultate nebanuite.

  • Yax – 22 ianuarie – 10 februarie

YaxSemnificatie: Furtuna verde, Venus, Doua flori, Sud

Cei nascuti sub semnul Yax au afinitati particulare pentru cei nascuti in Yaxk’in. Planeta lor guvernatoare este Venus si de aceea ei sunt in mod natural iubitori si plini de compasiune cu persoanele din jurul lor. Sunt pacifisti, realisti si au o minte limpede. Nu se streseaza deloc pentru grijile de zi cu zi. Punctul lor cardinal benefic este sudul.

Sak’ – 11 februarie – 2 martie

SakSemnificatie: Furtuna alba, Broasca, Trei flori, Nord

Persoanele nascute sub acest semn se simt cel mai bine in timpul zilei. Momentul benefic ce le umple de energie este dimineata. De altfel, cateva ore de meditatie in fiecare dimineata vor fi calea acestora catre intelepciune si evolutie. Directia lor cardinala este nordul, iar animalul totemic este broasca ce semnifica adaptabilitate si rezistenta la schimbare. Nativii Sak’ pot trece repede de la un stil de viata la altul si rezolva orice tip de probleme foarte usor. Nu suporta sa lase nimic nerezolvat.

Citeste si:
De ce are nevoie fiecare semn zodiacal în săptămâna 9-15 mai 2022
De ce are nevoie fiecare semn...

  • Keh – 3 martie – 22 martie

Zodiacul mayas: destin, caracteristici si totemuriSemnificatie: Furtuna rosie, Copac, Caprioara, Est

Persoanele nascute in aceasta perioada sunt echilibrate si au o legatura speciala cu natura. Detin o energie mai puternica decat focul si culoarea lor norocoasa este rosul. Prin puterea exemplului, oamenii Keh pot face lumea mai buna. Sunt curajosi si vor incerca absolut orice, fara sa se teama. Directia lor cardinala pentru meditatie este estul, iar animalul totemic este eleganta caprioara ce traieste in paduri.

  • Mak – 23 martie – 11 aprilie

MakSemnificatir: Introvertit, Zeul numarului 3

Zodia Mak este cea mai misterioasa din zodiacul mayas, la fel ca si persoanele nascute sub acest semn. Ele sunt introvertite si nu isi arata niciodata sentimentele. De asemenea, majoritatea timpului si-l petrec meditand si reflectand asupra existentei umane. Numai astfel pot descoperi misterele universului si sensul vietii. Numarul care le poarta noroc este 3 si semnifica divinitatea, echilibrul si totul unitar.

Citeste si:
4 zodii care iubesc să meargă la întâlniri romantice
4 zodii care iubesc să meargă...

  • K’ank’in – 12 aprilie – 1 mai

Zodiacul mayas: destin, caracteristici si totemuriSemnificatie: Pamant, Caine, Galben, Lumea din Adancuri, Soarele galben

Cei nascuti sub semnul K’ank’in sunt copiii Pamantului si ai Soarelui si isi capata energiile de la cei doi astri. Cel mai bine pentru acestia este sa mediteze sub razele soarelui sau in natura pentru a-si gasi intelepciunea. Persoanele din acest semn sunt inventive, invata repede si explica celorlalti foarte usor. Animalul lor totemic este cainele care este cunoscut pentru loialitatea lui. O trasatura a lui pe care nu o stiu insa multi este incredibila forta interioara.

Descopera raestul restul semnelor zodiacale mayase pe garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.