Caz de "Dosarele X": Specialistii de la institutul SETI, care se ocupa cu depistarea vietii extraterestre, au receptionat un semnal ciudat.

Semnalul a fost captat cu ajutorul unu telescop radio, insa specialist nu au potut stabili momentan provenienta lui, fapt ce alimenteaza speculatiile ca acesta ar putea fi emis de o inteligenta extraterestra, scrie dailygalaxy.com.

Pe de alta parte, astronomii sustin ca au identificat in acest semnal caracteristici ale unei origini terestre. Daca acestia au dreptate, atunci semnalul ar putea fi o modulatie intre un satelit ce serveste la orientarea prin GPS si o sursa neidentificata de pe Pamant.

Desi multe semnale din spatiu au ramas neidentificate, niciunul nu a fost suficient de puternic si nu a tinut destul de mult pentru a fi considerat ca provine de la extraterestri.


Dupa ce specialistii americani de la NASA au descoperit ca extraterestrii pot exista, din moment ce s-au descoperit bacterii care traiesc in arsenic, element considerat toxic pentru a sustine viata, acum generalul Emil Strainu sustine ca in 1955, un obiect cosmic s-a oprit brusc in preajma Terrei, s-a desfacut in cinci bucati si de atunci se roteste in jurul Pamantului.

Cosmologul si astrobiologul Paul Davies, profesor la Arizona State University si director al "Post-Detection Science and Technology Taskgroup" din cadrul proiectului SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), a declarat ca invazia extraterestra a inceput, iar noi trebuie sa cautam semnele unei existente extraterestre prezente sau trecute.

In timpul Conventiei SETIcon (In cautarea Intelegentei Extraterestre) diversi oameni de stiinta si experti in domeniu nu au reusit sa ajunga la un consens: daca oamenii si extraterestrii s-ar intalni, omenirea ar fi amenintata? Sunt extraterestrii creaturi periculoase sau pasnice?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.