O fotografie a cadavrului liderului nazist Heinrich Himmler, realizata la cateva secunde dupa sinuciderea acestuia, in mai 1945, va fi scoasa la licitatie in Marea Britanie
Desi ii lipseste mustata, tiranul poate fi recunoscut! Liderul SS (Schutzstaffel), care a instrumentat uciderea a peste sase milioane de evrei in timpul Holocaustului, a inghitit o pilula de cianura in mai 1945, dupa ce a fost arestat de cativa ofiteri din Serviciul britanic de contrainformatii.

Caporalul britanic Guy Adderley a realizat aceasta fotografie cand trupul lui Himmler "era cald inca", potrivit propriilor declaratii, si a pastrat imaginea ca amintire din perioada serviciului sau militar, scrie Daily Mail.

Fotografia va fi scoasa la licitatie de familia lui Adderley si a fost estimata la un pret cuprins intre 2.000 de lire sterline (2.375 de euro) si 3.000 de euro (3.563 de euro). Licitatia este organizata de casa Dreweatt's si va avea loc pe 29 martie, in orasul britanic Bristol.

  • Al doilea om din Germania nazista

Malcolm Claridge, un expert al casei organizatoare, a declarat potrivit The Telegraph: "Himmler era al doilea om ca importanta in Germania nazista. El conducea Gestapo-ul si lagarele de concentrare si este considerat a fi arhitectul Holocaustului".

Himmler si-a ras mustata si si-a acoperit un ochi cu un bandaj incercand sa scape de trupele Aliatilor la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, insa a fost capturat de ofiterii britanici in orasul Bremen. Acestia au banuit ca ceva nu este in ordine, remarcand cat de noi erau actele de identitate pe care Himmler le prezentase in timpul unui control, scrie The Sun.

Himmler urma sa fie judecat in cadrul procesului intentat la Nürnberg criminalilor de razboi, insa s-a sinucis in celula sa inghitind o pastila de cianura, iar trupul sau a fost inhumat intr-un mormant nemarcat din cimitirul din Lüneburg Heath, ce nu a fost niciodata identificat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.