O bomba datand din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, gasita la sfarsitul lui ianuarie la Boulogne-Billancourt, in apropiere de Paris, a fost dezamorsata duminica, determinand evacuarea a 6.000 de locuitori

Cele 6.000 de persoane care locuiesc pe o raza de 400 de metri in jurul dispozitivului exploziv, au fost evacuate in cursul diminetii, dar spre dupa-amiaza s-au putut intoarce la locuintele lor, relateaza MEDIAFAX.

"S-a petrecut foarte bine. Nu a fost o explozie puternica, asta este important", a declarat Denis Lamotte, seful departamentului pirotehnic al prefecturii de politie din Paris, la incheierea operatiunii.

Dispozitivul, o bomba englezeasca de 500 de kilograme "era in stare excelenta", a precizat Lamotte.

Dupa neutralizare, bomba va fi "stocata la est de Paris", apoi va fi "distrusa prin explozie pe un teren militar", a explicat echipa de pirotehnisti.

Bomba a fost descoperita la 27 ianuarie in timpul lucrarilor la un santier, pe fostele terenuri ale constructorului de automobile Renault din Boulogne (sud-vest de Paris).

Uzinele Regiei Renault au fost bombardare in mai multe reprize in 1942 si 1943 de aviatia aliata deoarece producea motoare de masini sub controlul germanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.