Gradina Zoologica din Bucuresti nu apare intr-un clasament realizat de expertul britanic Anthony Sheridan a celor mai bune zoo din Europa din anul 2010.

  • Zoo din Viena, pe primul loc in Europa

La intocmirea studiului, Sheridan a analizat 80 de gradini zoologice din 21 de tari europene. Clasamentul a fost realizat pe baza a 26 de criterii, dintre care ingrijirea animlelor, diversitatea speciilor, protejarea speciilor, investiții, marketing, numarul vizitatorilor si personalul.

Zoo Schönbrunn din Viena (Austria) a fost desemnata drept cea mai buna gradina zoologica din Europa in 2010, clasandu-se inaintea gradinii zoologice din Leipzig si Berlin, ocupantele locului 2 si 3, scrie Adevarul.

Zoo Schönbrunn isi menține astfel pozitia obtinuta si in 2008, cand acest studiu a fost efectuat ultima oara. Gradina zoologica Schönbrunn este cea mai veche din lume. Premiul va fi inmanat pe 10 martie directoarei gradinii zoologice austriece, Dagmar Schratter.

In clasamentul realizat de expertul britanic pe locul al patrulea se afla gradina zoologica din Zurich urmata de cea din Rotterdam si de cea din Koln.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.