Un nou tip de tantari a fost descoperit in Africa, fapt care ar putea complica si mai mult lupta impotriva malariei, spun oamenii de stiinta.
Tantarul a fost denumit Goundry, dupa numele satului african in care a fost descoperit. Este un subtip de tantar Anofel, necunoscut pana acum, informeaza DailyMail.co.uk. Cercetatorii spun ca ar putea fi mai periculos decat orice alta specie cunoscuta si este aproape imposibil de ucis. Noua inseacta este in acest moment imuna la masurile de control cunoscute pana acum.

“Tot ce stim despre acest tantar este ca il putem suspecta, intemeiat, de transmiterea malariei. Stim ca are un apetit deosebit pentru sangele uman si mai stim ca se inmulteste foarte repede”, spun cercetatorii. Nu se stie deocamdata cam cat de rapid poate sa transmita boala.

  • Malaria este o boala infectioasa raspandita de tantari si care ameninta cam jumatate din populatia Globului. Majoritatea victimelor sunt copii pana in cinci ani, provenind din tarile sarace ale Africii.

Motivul pentru care tantarul Goundry este aproape imposibil de ucis este acela ca, pana acum, oamenii s-au concentrat asupra speciilor de tantari care traiesc in zonele cu multa populatie si au dezvoltat, in consecinta, o intreaga industrie pentru a-i combate.

Goundry face parte, insa, dintre tantarii care traiesc in natura, independent de gospodariile oamenilor si de aceea, este rezistent la toate masurile de combatere cunoscute pana acum.

“Este pur si simplu mai destept decat toate studiile de imunologie si decat toti vectorii biologici studiati pana acum. Este o lupta nedreapta”,
spun cercetatorii care incearca sa gaseasca o solutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.