Liu Bolin a devenit celebru pentru modul remarcabil in care reuseste sa se confunde cu decorul, oricat de complicat ar fi.
Fie ca sta in fata unui raft din supermarket sau intr-o padure, Liu Bolin reuseste sa devina aproape invizibil, dupa o munca de ore in sir in care-si perfectiona pozitia in fata obiectivelor unde pozeaza, scrie DailyMail.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Unul dintre cele mai impresionante proiecte ale sale este sculptura unui dragon din parcul Behei, Beijing. Artistul chinez reuseste sa se camufleze atat de bine incat ai impresia ca face parte din sculptura, potrivit odditycentral.com. Artistul declara ca scopul muncii sale este acela de a arata ca orice om poate disparea in peisajele de astazi.

"Pictura mea de camuflaj a inceput dupa ce campusul de arta, Suojia Village, in care lucram, a fost inchis de guvernul chinez. Rezistenta mea in fata puterii guvernului m-a facut sa experimentez viata oamenilor fara statut social, fara loc de munca, fara familie, fara venituri"
, declara Liu Bolin, adaugand ca in munca lui “artistul se ascunde pentru a-si recapata puterea si pentru a se proteja”.

De cinci ani, artistul isi promoveaza lucrarile in jurul lumii iar anul acesta va deschide o expozitie la New York, scrie The Telegraph.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.