Vremurile in care soferii bauti "bateau" soselele par sa apuna in curand, gratie unei masini "destepte", care nu porneste daca simte alcool in respiratia soferului.
Oamenii de stiinta au construit o masina care poate detecta daca soferul a consumat alcool, cu ajutorul unor senzori care analizeaza repiratia acestuia. In plus, masina mai este dotata cu niste senzori plasati pe volan si pe incuietoarele masinii, care masoara nivelul de alcool din sange prin pielea soferului, scrie dailymail.co.uk.

Astfel, daca soferul a depasit limita legala de consum de alcool, motorul msinii nu porneste. Atat de testele de respiratie, cat si cele de sange elimina necesitatea vreunui efort din partea soferului, iar daca acesta nu a baut, testarea nu ii va rapi din timp.

David Strickland, seful National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), a participat la demonstratia publica a sistemului si spune ca aceasta tehnologie ar reduce numarul accidentelor cauzate de consumul de alcool cu 9.000 pe an doar in Statele Unite.

Oricat de bine ar suna acest plan, gurile rele din domeniul restaurantelor critica acest sistem, sustinand ca oamenii nu vor mai gusta un pahar de vin la cina sau o bere cand se uita la meci, lucru legal in 50 de state in SUA, din cauza acestei masini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.