FBI-ul se presupune a fi una dintre cele mai de elita forte ale justitiei, lucrand la cele mai inalte standarde. Insa si aici exista “frunze uscate”.

Sute de agenti FBI sunt in fiecare an mustrati pentru probleme de comportament inadecvat, arata documentele institutiei.

In ultimii trei ani, mai mult de 1000 de angajati ai FBI au fost gasiti vinovati de comportament inadecvat, intre acestia fiind si un caz in care un agent a intretinut relatii sexual cu una din informatoarele sale.

Un alt caz inedit este al unui agent care a folosit baza de date a serviciilor secrete pentru a afla detalii personale despre celebritati de care se simtea atras.

Un alt agent FBI a impartasit informatii secrete cu iubita sa, jurnalista de profesie, dupa care a santajato cu o inregistrare sexual, pentru a nu face publice acele informatii.

Alt caz de comportament inadecvat il vizeaza pe un agent FBI care s-a folosit de pozitia sa pentru a primi “servicii speciale” intr-un club de striptease, pretinzand ca se afla intr-o misiune.

De asemena, un coleg al acestuia a fost surprins in timp ce se uita la filme porno in biroul sau, in timp ce se “auto-satisfacea”.

FBI-ul este pe punctul de a fi aspru criticat si de a-si pierde credibilitatea, fiindca refuza sa ii concedieze pe acestia angajati.

Cea mai grava pedeapsa data de institutie a fost o supendare de 40 de zile, pentru ofiterul care a avut realtia cu sursa sa de informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.