Asemenea majoritatii creaturilor vii, porumbeii asociaza imediat o buna purtare cu recompensa. Dar cand un dispozitiv pune automat un bob la fiecare 20 de secunde, porumbelul se intreaba: Ce am facut ca sa merit asta? Daca dadea din aripi in acel moment, va continua, convins ca acest lucru a influentat decisiv ce s-a intamplat. Numim acest lucru superstitia porumbelului.

La fel ca porumbeii, oamenii se intreaba din cele mai vechi timpuri ce pot face pentru a merita eternitatea sau macar longevitatea. Cu totii ne dorim tinerete fara batranete. Dar ce facem ca sa meritam asta? Unii se duc la biserica, altii mediteaza, au o nutritie echilibrata sau fac mult sport. Iata mai jos cateva idei usor de realizat ce ne ajuta sa traim peste 100 de ani:

  • Impartaseste-i mamei totul

Un studiu al Scolii Medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele in relatii “reci” cu mamele lor prezinta un risc cu 91% mai ridicat de a contracta o boala in perioada vietii adulte.

  • Iesi din cochilie

Activitatile sociale si relationale (comunicarea interpersonala in general) imbunatatesc speranta de viata. Persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac exercitii fizice regulat si sunt capabile sa isi discute problemele.

  • Mergi la cinema

Vizionarea unui film, a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult: acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestatii culturale au atins, efectiv, suta de ani (fiind inca in putere), pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar.

  • Priveste partea buna a lucrurilor

Optimistii nu numai ca traiesc mai mult decat pesimistii, dar prezinta si mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, cele mai eficiente arme ale organismului nostru impotriva bolilor.

  • Recitati poezii

Cercetatorii elvetieni au demonstrat faptul ca persoanele care recita poezii cate o jumatate de ora in fiecare zi isi reduc considerabil nivelul de stres (deci si riscurile unor maladii cardiace).
Citeste si:
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază eleganța și rafinamentul
Idei de cadouri pentru...

  • Plangi

Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar putea datora capacitatii acestora de a elimina toxinele plangand.

Citeste mai multe sfaturi pe garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.