O companie germana a lansat o aplicatie care permite introducerea codului unui ou intr-un dispozitiv smartphone pentru a se afla daca este contaminat cu dioxina

Compania Barcoo este specializata in fabricarea de dispozitive pentru scanarea codurilor de bare. In conditiile in care ouale au doar serii de identificare, Barcoo a creat o aplicatie care va permite identificarea gratuita a produselor contaminate, informeaza AFP.

"Scrieti in telefon seria oului si veti afla daca face sau nu parte din lotul contaminat", a declarat un director din cadrul companiei, Martin Scherer
, citat de MEDIAFAX.

Autoritatile germane au publicat seriile produselor care provin din fermele unde exista suspiciuni de contaminare, precizeaza Scherer.

Dispozitivul va stabili si daca produsul este sau nu ecologic.


Aproximativ 3.000 de ferme germane afectate de scandalul contaminarii cu dioxina isi vor relua activitatile, a anuntat, luni, Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioara.

"Vor mai ramane inchise 1.470 de ferme dintre cele 4.400" vizate de interdictiile initiale, comunica Ministerul Agriculturii din Saxonia Inferioara. "In colaborare cu responsabilii locali, au fost colectate toate datele disponibile pentru o analiza solida si au fost identificate fermele unde nu exista riscuri pentru consumatori", precizeaza Ministerul Agriculturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.