Potrivit unui studiu recent, australienii sunt nationalitatea cea mai mincinoasa de pe Glob, ei mintind cu nerusinare in fiecare zi.
Sondajul realizat de catre 20th Century Fox Home Entertainment arata ca majoritatea spun trei minciuni pe zi, mai ales partenerilor de viata, scrie Herald-Sun. Pe urmatoarele locuri in topul celor mai mintiti se afla prietenii sau colegii de munca, nici acestia fiind protejati de minciuni.

Cel mai des folosita minciuna este legata de treburile casnice si este urmata de satisfacerea sexuala. Potrivit upi.com, respondentii masculini au fost depistati ca exagereaza intotdeauna in legatura cu numarul partenerelor sexuale pe care le-au avut in intreaga viata.

Psihologul Pene Schmidt a declarat ca oamenii mint din diferite motive, iar minciunile sunt motivate, in general, de beneficiile pe care acestea le pot aduce. "Poate fi vorba si de minciuni folosite pentru a evita diferite situatii sau pentru a manipula oamenii. De asemenea oamenii mai mint si pentru a nu investi prea multa energie in a explica ceva sau a se face intelesi cu adevarat", a mai adaugat acesta.

Oamenii mai mint si pentru arata bine in ochii celorlati: "Cateodata mai exageram despre noi si realizarile noastre doar pentru a ne ilustra mai importanti in fata semenilor nostri", a conchis dr. Schmidt.

Unul dintre realizatorii studiului a declarat ca 1 din 3 respondenti au recunoscut ca nu sunt mincinosi foarte priceputi, insa "ar incerca sa minta, daca asta i-ar ajuta sa aiba o viata mai buna".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.