Un supervulcan ameninta sa distruga toate formele de viata din Europa.
In urma cu peste 2000 de ani, Vezuviul a acoperit cu lava si cenusa orasul Pompei. Desi a provocat daune imense, Vezuviul este doar este un mic "spin" pe spatele supervulcanului Campi Flegrei. Localizat in apropierea orasului Napoli, acesta este un vulcan activ aflat in cea mai mare parte sub apa, informeaza Daily Mail in editia online.

Potrivit Gandul.info, totul a inceput cu aproape 1000 de cutremure mici care au avut loc in zona orasului Napoli. Seismele nu au provocat pagube majore, insa au daramat aparate de aer conditionat de pe cladiri sau au desprins ornamente de pe ziduri. Institutul National de Geofizica si vulcanologie din Italia a descoperit ca seismele nu erau provocate de muntele Vezuviu, aflat in apropierea orasului, ci de unul dintre cei mai mari si mai periculosi vulcani din lume: gigantul Campi Flegrei.

Campi Flegrei este un supervulcan. Desi nu exista un varf vizibil, in spatele peisajului linistit doarme un vulcan extraordinar de puternic.

O noua eruptie are mari sanse sa dea nastere unui nou con asemanator Vezuviului, in cel mai rau caz Campi Flegrei ar putea sterge o mare parte din formele de viata aflate pe continentul european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.